9 εκατ. δολάρια για την υποστήριξη των ΑΗ-64DHA Apache φέρνει η τροποποίηση της σύμβασης αγοράς τους

Φεβρουάριος 3, 2018Ένα σημαντικό βήμα για την υποστήριξη των επιθετικών ελικοπτέρων τύπου ΑΗ-64DHA Apache πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στις εγκαταστάσεις της ΓΔΑΕΕ, με την υπογραφή της Τροποποίησης Νο5 της Σύ…


Ένα σημαντικό βήμα για την υποστήριξη των επιθετικών ελικοπτέρων τύπου ΑΗ-64DHA Apache πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στις εγκαταστάσεις της ΓΔΑΕΕ, με την υπογραφή της Τροποποίησης Νο5 της Σύμβασης 035Α/03 για την Προμήθεια των 12 ελικοπτέρων ΑΗ-64DHA.

Την τροποποίηση της σύμβασης την υπέγραψε για την ΓΔΑΕΕ ο Γενικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Κυριάκος Κυριακίδης και για την αμερικανική εταιρεία Boeing, η  Trudi Danley η οποία είναι η νόμιμος εκπρόσωπος της The Boeing Company.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας «On Alert» με την υπογραφή της τροποποίησης της σύμβασης αγοράς των επιθετικών ελικοπτέρων, επικαιροποιήθηκαν ορισμένα άρθρα της αρχικής σύμβασης, καθιστώντας εφικτό το νομικό και λογιστικό κλείσιμό της.

Παράλληλα διασφαλίστηκε και ένα υπόλοιπο που όφειλε η εταιρεία από την αρχική σύμβαση. Το ποσό αυτό σύμφωνα με το «On Alert» φτάνει τα 9 εκατ. δολάρια, το οποίο θα αξιοποιηθεί για την απόκτηση ανταλλακτικών, βιβλιογραφίας και γενικά την κάλυψη των αναγκών που αφορούν την υποστήριξη των 9 εναπομεινάντων επιθετικών ελικοπτέρων από την αρχική παραγγελία των 12 ΑΗ-64DHA.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα η αρχική σύμβαση αγοράς των ελικοπτέρων προέβλεπε την υποστήριξη τους για δύο χρόνια και μετέπειτα θα ακλουθούσε μια σύμβαση για την εν συνεχεία υποστήριξη τους (Follow On Support).

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.