Νέα στρατιωτική βάση ΗΠΑ στο Μανπίτζ – βόρεια Συρία!

Απρίλιος 16, 2018Μια νέα στρατιωτική βάση εγκαθίδρυσαν οι Αμερικανοί στην περιοχή Manbij σύμφωνα με τον Διευθυντή του Στρατιωτικού Συμβουλίου της περιοχής Εμπού Αντίλ. Όπως δήλωσε ο  Εμπού Αντίλ, «Μετά από τις απειλές…


Μια νέα στρατιωτική βάση εγκαθίδρυσαν οι Αμερικανοί στην περιοχή Manbij σύμφωνα με τον Διευθυντή του Στρατιωτικού Συμβουλίου της περιοχής Εμπού Αντίλ.

Όπως δήλωσε ο  Εμπού Αντίλ, «Μετά από τις απειλές της Τουρκίας κατά του Manbij, οι ΗΠΑ αποφάσισαν να αυξήσουν την στρατιωτική τους παρουσία εκεί. Μετά από την επίθεση της Τουρκίας στο Άφριν, εμείς ως Στρατιωτικό Συμβούλιο του Manbij αισθανθήκαμε ανησυχία και αμέσως συνομιλήσαμε με τους Αμερικανούς στρατιωτικούς».

Εν συνεχεία ο Εμπού Αντίλ πρόσθεσε, «Είχαμε συνάντηση με τον ανώτερο Αμερικανό στρατιωτικό αξιωματικό στην περιοχή. Μετά από την συνάντηση, οι ΗΠΑ έστειλαν στην περιοχή τις ειδικές δυνάμεις τους. Οι ΗΠΑ εγκαθίδρυσαν μια ακόμη αεροπορική βάση στο Manbij. Οι ΗΠΑ μετά από την εκδίωξη της ISIS από το Manbij, είχαν εγκαθιδρύσει μια στρατιωτική βάση. Μετά από τις απειλές της Τουρκίας, οι ΗΠΑ διεύρυναν την στρατιωτική βάση που είχαν εγκαθιδρύσει εκεί. Επίσης δημιούργησαν μια ακόμη βάση στην γραμμή του μετώπου με τον FSA. Σε αυτήν την νέα βάση τοποθετήθηκαν οι ειδικές δυνάμεις των Αμερικανών.

Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του ο Διευθυντής του Στρατιωτικού Συμβουλίου του Manbij, σημείωσε ότι, «Συνολικά δύο είναι οι βάσεις των ΗΠΑ στο Manbij.  Δεν είναι αληθές πως υπάρχουν 3 βάσεις».

ΠΗΓΗ: Τουρκικά Νέα

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.