Ολοκλήρωση δοκιμών του ιστού ÇAFRAD της TF-2000, επί τουρκικής φρεγάτας

Απρίλιος 16, 2018Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές του ολοκληρωμένου ιστού αισθητήρων ÇAFRAD (Çok Amaçlı Faz Dizinli Radar) της εταιρείας ASELSAN ο οποίος θα τοποθετηθεί επί του υπό σχεδίαση καταδρομικού αεράμυνας …


Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές του ολοκληρωμένου ιστού αισθητήρων ÇAFRAD (Çok Amaçlı Faz Dizinli Radar) της εταιρείας ASELSAN ο οποίος θα τοποθετηθεί επί του υπό σχεδίαση καταδρομικού αεράμυνας περιοχής του προγράμματος TF-2000. Οι δοκιμές του συστήματος πραγματοποιήθηκε επί μιας φρεγάτας κλάσης Gabya (O.H. Perry) η οποία χρησιμοποιήθηκε ως πλοίο δοκιμών.

Για λόγους οικονομίας και μη αχρήστευσης του πλοίου οι Τούρκοι τοποθέτησαν τον ολοκληρωμένο ιστό αισθητήρων ÇAFRAD στο ελικοδρόμιο της φρεγάτας και τον συνέδεσαν με το Σύστημα Διαχείρισης Μάχης GENESIS (Gemi Entegre Savaş İdare Sistemi) του πλοίου το οποίο είναι τουρκικής σχεδίασης και κατασκευής και του οποίου βελτιωμένη έκδοση θα εξοπλίσει στο μέλλον τα τέσσερα πλοία του προγράμματος TF-2000.

Ο ολοκληρωμένος τουρκικός ιστός αισθητήρων ÇAFRAD συγκεντρώνει μέσα σε ένα μεταλλικό πύργο το σύνολο των αισθητήρων που χρειάζεται ένα πολεμικό πλοίου όπως ραντάρ έρευνας, σύστημα ESM, τηλεπικοινωνίες, ηλεκτρο-οπτικό σύστημα, παρέχοντας κάλυψη 360 μοιρών.

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία ASELSAN, ο ολοκληρωμένος ιστός αισθητήρων ÇAFRAD, θα περιλαμβάνει ξεκινώντας από πάνω προς τα κάτω:

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.