Η Κίνα έθεσε σε τροχιά επιπλέον δορυφόρους πλοήγησης Beidou

Οκτώβριος 17, 2018Την 15η Οκτωβρίου η Κίνα πραγματοποίησε την 28η επιτυχημένη διαστημική εκτόξευση του 2018 θέτοντας σε τροχιά δυο επιπλέον δορυφόρους πλοήγησης Beidou-3. Οι δυο δορυφόροι εκτοξεύθηκαν από το Κέντρο Εκτ…


Την 15η Οκτωβρίου η Κίνα πραγματοποίησε την 28η επιτυχημένη διαστημική εκτόξευση του 2018 θέτοντας σε τροχιά δυο επιπλέον δορυφόρους πλοήγησης Beidou-3. Οι δυο δορυφόροι εκτοξεύθηκαν από το Κέντρο Εκτόξευσης Δορυφόρων Ξιντσάνγκ που βρίσκεται στην νοτιοδυτική κινεζική περιφέρεια Σιτσουάν.

Παρέχοντας στοιχεία πλοήγησης, θέσης και χρονισμού παρεμφερή με αυτά του αμερικανικού GPS, το σύστημα δορυφορικής πλοήγησης Beidou (BDS) χρησιμοποιείται σε μεγάλο εύρος πολιτικών και στρατιωτικών εφαρμογών. Η εξάλειψη της ανάγκης εξάρτησης από το GPS, ειδικά στα στρατιωτικά συστήματα, είχε αποτελέσει σημαντικό παράγοντα για την ανάπτυξη του κινεζικού BDS.

Το πρόγραμμα Beidu υλοποιείται σε τρεις φάσεις. Τέσσερις δορυφόροι τεθήκαν σε τροχιά κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης, το Beidou-1, το οποίο ήταν σε μεγάλο βαθμό πειραματικό, αντικαταστάθηκε από το Beidou-2, το οποίο άρχισε να λειτουργεί το 2012.

Andrew Tate

Απόδοση/Μετάφραση από το “Janes.Com” για την Προέλαση.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.