Η Τουρκία δοκίμασε οχήματα φορείς αντιαρματικών πυραύλων ATV

Οκτώβριος 17, 2018Η Τουρκική εταιρεία FNSS διενήργησε την επιτυχημένη δοκιμή των νέων οχημάτων φορέων συστημάτων αντιαρματικών πυραύλων, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu.Το υφυπουργείο τουρκικών αμυντικώ…


Η Τουρκική εταιρεία FNSS διενήργησε την επιτυχημένη δοκιμή των νέων οχημάτων φορέων συστημάτων αντιαρματικών πυραύλων, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu.

Το υφυπουργείο τουρκικών αμυντικών βιομηχανιών (SSB) ανέθεσε τον Ιούνιο του 2016 σύμβαση στην εταιρεία FNSS Savunma Sistemleri για 260 οχήματα ATV. Στο πλαίσιο της σύμβασης πραγματοποιήθηκαν σειρά δοκιμών στα νέα αντιαρματικά τροχοφόρα 4Χ4 Pars και ερπυστριφόρα οχήματα Kaplan.

Η σύμβαση περιλαμβάνει την προμήθεια 76 οχημάτων 4Χ4 Pars και 184 οχημάτων ATV Kaplan, η οποία περιλαμβάνει επίσης και τα πρωτότυπα που χρησιμοποιήθηκαν στις δοκιμές πιστοποίησης και ελέγχου.

Η σύμβαση του έργου υπογράφηκε 27 Ιουνίου 2016, και τέθηκε σε ισχύ την 14η Οκτωβρίου 2016.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της FNSS, επί του παρόντος το πρόγραμμα είναι εντός χρονοδιαγράμματος και σύντομα θα αρχίσει η παραγωγή για τις τελικές παραδόσεις το 2021 και όλα τα 260 οχήματα πρόκειται να παραδοθούν στη Διοίκηση των Τουρκικών Χερσαίων Δυνάμεων.

Όπως προβλέπεται από τον σχεδιασμό του έργου, ο λεπτομερής σχεδιασμός των οχημάτων εξετάστηκε και εγκρίθηκε από το SSB και τη Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων τον δέκατοπεμπτο μήνα του χρονοδιαγράμματος του έργου. Εκτός από τον λεπτομερή σχεδιασμό, η FNSS κατασκεύασε επίσης το πρώτο πρωτότυπο του Kaplan-ATV, και παρουσίασε τον Τηλεχειριζόμενο Αντιαρματικό Πύργο (RCAT), ο οποίος είναι η καρδία της κεντρικής δύναμης κρούσης, στους χρήστες με στόχο να αποκτήσει ανατροφοδότηση πριν από την έναρξη των εργοστασιακών δοκιμών.

Το πρώτο πρωτότυπο του PARS ATV, το οποίο είναι το τροχοφόρο αντιαρματικό σύστημα του έργου ATV, άρχισε τις δοκιμές ελέγχου τον Μάιο.

Η μαζική παράγωγη των ερπυστριοφόρων και τροχοφόρων οχημάτων του έργου ATV προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2021, με συνολικά 260 οχήματα που αναμένονται να παραδοθούν στη Τουρκική Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων.

Απόδοση/Μετάφραση από το “Defence-Blog.Com” για την Προέλαση.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.