33% αύξηση στις πωλήσεις αμερικανικών όπλων μέσω προγραμμάτων FMS

Οκτώβριος 17, 2018Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που προέκυψαν από το οικονομικό έτος 2017-2018 (στις ΗΠΑ το δημοσιονομικό έτος ξεκινά στις 1 Οκτωβρίου και λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου) οι πωλήσεις αμερικανικών όπλων, …


Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που προέκυψαν από το οικονομικό έτος 2017-2018 (στις ΗΠΑ το δημοσιονομικό έτος ξεκινά στις 1 Οκτωβρίου και λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου) οι πωλήσεις αμερικανικών όπλων, μέσω προγραμμάτων FMS (Foreign Military Sales) αυξήθηκαν κατά 33% ή κατά $ 13,8 δισεκατομμύρια σε απόλυτους αριθμούς, από τα $ 41,8 δισεκατομμύρια του οικονομικού έτους 2016-2017 στα $ 55,6 δισεκατομμύρια το οικονομικό έτος 2017-2018.

Εν μέρη, η αύξηση οφείλεται στην πολιτική του Προέδρου Τραμπ, η οποία συνοψίζεται στο μότο «Αγοράστε Αμερικανικά». Τον περασμένο Απρίλιο, ο Τραμπ περιόρισε τους περιορισμούς για τη συμμετοχή σε προγράμματα FMS, με αποτέλεσμα την εκτίναξη των πωλήσεων. Οι τρόποι για να αγοράσει μια κυβέρνηση αμερικανικά όπλα είναι δύο: Είτε απευθείας από την αμυντική βιομηχανία , είτε μέσω προγράμματος FMS, δηλαδή μέσω συμφωνία μεταξύ κυβερνήσεων.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.